7 способів визначити якість води


 

Існує 7 дієвих способів визначення рівня якості води, які можна застосувати, не виходячи з дому. Розглянемо кожен із них по черзі.

1. Найпростіший експеримент для визначення якості води - оцінка на вигляд і за смаком. Вода має бути прозорою, без осаду, без хімічного чи іншого запаху.

2. Для визначення ступеня прозорості воду шаром 2 см наливають у прозору склянку. Спробуйте прочитати текст на папері, дивлячись через склянку з водою. Якщо це зробити легко – вода прозора.

3. Кольори води визначають аналогічним чином: налийте 100 мл води в прозору склянку і розгляньте її на тлі білого паперу. Органічні речовини, що розкладаються у воді, надають їй темного кольору.

4. У домашніх умовах намилюванням можна визначити жорсткість води, якщо у воді погано піниться мило - вода жорстка. Те саме можна сказати і про воду, що утворює осад при кип'ятінні. М'яка вода корисна для організму.

5. Запах води також може багато розповісти про її чистоту. Спочатку погрійте воду до 20°С, потім – до 60°. Гнильний запах води говорить про наявність у її складі сірководню.

6. Для аналізу води на смак у чистій ємності прокип'ятіть невеликий об'єм води протягом 5 хв, потім остудіть до 20 ° -25 ° С. Якщо вода має солодкуватий смак, вона містить гіпс, гіркий - солі магнію, терпкий - солі заліза. Гнильний смак надають воді продукти розпаду рослинних чи тваринних організмів. Фільтрацією можна визначити наявність у воді сторонніх частинок. Для цього воду необхідно відстояти протягом деякого часу, після чого профільтрувати.

7. Нанесіть на скло або дзеркало невелику краплю води. Зачекайте, поки рідина випарується. Після цього подивіться на поверхню: якщо вона залишилася чистою, вода також чиста. Якщо на склі утворилися якісь плями, це ознака низької якості води. Якщо у вас є акваріум - простежте за його мешканцями: більшість із них дуже чутливі до якості води.

Однак ці методи мають свої приховані недоліки. Найбільш повну інформацію про якість Вашої води можна отримати, замовивши повний аналіз води у спеціалістів.